o nama

Zaštitarska tvrtka Lynx Security d.o.o. registrirana je 22. rujna 2020. godine u Delnicama, Gorski kotar, primorsko_xfffe_ goranska županija, Republika Hrvatska (RH). Sjedište tvrtke je od mjeseca svibnja 2022. godine u Buzetu, Istarska županija.

Tvrtka je društvo sa ograničenom odgovornošću u 100% privatnom vlasništvu.

Direktor tvrtke je Predrag Toplak.

Osnivač tvrtke i njen kadar jesu osobe koje raspolažu specifičnim znanjima i vještinama iz domene zaštitarstva, sigurnosti, vojske i policije, te velikim iskustvom u radu u međunarodnom okružju. Temeljem istog kreirala se ideja otvaranja profesionalne zaštitarske tvrtke koja će u svojem izlasku na tržištu nametati standard najviše razine kvalitete usluga, profesionalnosti i posvećenosti svojem poslu i svojim klijentima sukladno zakonu, pozitivnim zakonskim propisima, te sukladno najvišim međunarodnim standardima postupanja i poslovanja u domeni sigurnosti.

Gospodin Predrag Toplak, direktor

Tvrtka je registrirana za sve oblike tehničke i fizičke zaštite koje propisuje Zakon o privatnoj zaštiti u RH, te za trgovinu i edukaciju.

Registrirana je i specijalizirana je za pružanje usluga u zaštitarstvu, i to:

 • Korporativna sigurnost,
 • Analiza ugroze i izrada plana osiguranja,
 • 24/7 pružanje usluga,
 • Fizička zaštita,
 • Mobilne patrole (i renđeri) u cilju zaštite i osiguravanja područja i u cilju brzih intervencija,
 • Pratnja vrijednosnih pošiljaka,
 • Sigurnost hotela,
 • Sigurnost marina, sigurnost na brodovima za krstarenja (kruzerima), sigurnost na VIP jahtama,
 • Zaštita VIP osoba, tjelohranitelji, bliska zaštita (CP)
 • Tehnička zaštita,
 • Zaštita kritične infrastrukture,
 • Edukacija,
 • Trgovina.

Lynx Security u svojem radu promiće najviše standarde kvalitete gdje se u svojoj borbi na tržištu želi istaknuti i nametnuti iznad drugih:

 • profesionalnost postupanja, ponašanja i osobne etike,
 • djelotvorna organizacija,
 • pravodobno planiranje, priprema i provedba, te povratno izvješćivanje,
 • zaštita integriteta i ugleda klijenata,
 • zakonito postupanje,
 • pravilno kadroviranje i zaštita radnika,
 • promicanje načela izvrsnosti,
 • aktivni pristup suradnji sa svima zainteresiranima,
 • usmjerenost na moderne tehnologije,
 • istraživanje, kreiranje i razvoj.

Lynx Security je u dosadašnjem radu ostvario ugovore o strateškoj suradnji, i to:

 1. Odašiljaći i veze (OIV), (https://oiv.hr/en) – Suradnja na projektima Pametne i sigurne jedinice lokalne samouprave. Ugovor o plasiranju OIV Smartino IoT, Inteligent Transport Systems (ITS), FireDetectAI i CRONECT radio-mreže.
 2. BeaverFit (www.beaverfiteu.com) – Jedna od vodećih svjetskih tvrtki za fitnes i specijalnu opremu za obuku iz Ujedinjenog kraljevstva. Tvrtka Lynx Security je generalni zastupnik i distributer za Hrvatsku.
 3. International Bodyguard Association (IBA), (www.ibacroatia.com) – međunarodno udruženje tjelohranitelja osnovano 1957. godine u Parizu. Poslovnice ima u šezdesetak zemalja svijeta. Do sada je u svijetu obučila cca 12.500 tjelohranitelja. IBA se smatra jednim od najvećih standarda za edukaciju tjelohranitelja u svijetu. U Hrvatskoj je osnovana 2005. godine u Rijeci, primorsko-goranska županija, Republika Hrvatska. Osnivač i voditelj IBA-Croatia je osnivač i vlasnik tvrtke Lynx Security gospodin Rajko Bačnar. IBA-Croatia je ujedno i uprava za cijelu Balkansku regiju. Udruženje je do sada u regiji (Balcan region) obučilo oko 400 tjelohranitelja. Većina ih je dalje zaposlenje našla u zonama visokog rizika (Avganistan, Iraq, Afrika), dok ih dio poslove obavlja u EU i Hrvatskoj i zemljama regije. Udruženje svojim kandidatima pomaže u pronalaženju posla u Hrvatskoj i inozemstvu na poslovima security-a. IBA Hrvatska svoje programe obuke i edukacije provodi u suradnji s Narodnim učilištem u Rijeci. U suradnji sa ministarstvom znanosti i obrazovanja (MZOiO RH) navedeni tečaj je priznat te se upisuje u u radnu knjižicu. Ponuda certificiranih oblika osposobljavanja moguće je proširivati u sve segmente zaštitarstva. Djelatnici Lynx Security su ujedno i članovi IBACroatia koji posjeduju međunarodnu licence tjelohranitelja. Oni su ujedno i instruktori koji s uspjehom organiziraju i provode temeljne i specijalističke tečajeve kako u zemlji tako i na međunarodnoj razini. Instruktori IBA-Croatia ujedno i zaposlenici Lynx Security provode osposobljavanje za potrebe tvrtke Lynx Security tako i za potrebe svih zainteresiranih tvrtki i pojedinca partnera u projektima sigurnosti. Linx Security preko svojih zaposlenika koji su ujedno i članovi IBACroatia kroz međunarodnu povezanost sa drugim IBA udruženjima organiziraju, kooridiniraju, i/ili pomažu, te razmjenjuju sigurnosne informacije u provedbi sigurnosnih poslova na međunarodnoj razini (naprimjer: prihvat i osiguranje stranih VIP osoba prilikom njihova boravka na teritoriju Republike Hrvatske).
 4. IBS Slovenija, Lynx Pro Tactical (www.lynx-pro.com) – Tvrtka Lynx Security za potrebe osposobljavanja i trenažiranja svojeg osoblja te za potrebe određene specijalističke obuke svojih klijenata koristi resurse Lynx Pro. Težišno se to odnosi na provedbu temeljne i napredne streljačke obuke iz pješačkog naoružanja. IBS-Skupina d.o.o. je partnerska tvrtka Lynx Security za potrebe provedbe VIP osiguranja na području Republike Slovenije.
 5. European Police Association (EPA) (www.europeanpolice.net) – Europsko udruženje policije kojem pristupaju aktivni i bivši pripadnici policije, žandarmerije i drugih sigurnosnih službi europskih zemalja. Tvrtka Lynx Security sa svojim kadrom između ostalih, vlasnik tvrtke Lynx Security je ujedno i član upravnog tijela EPA za Balkan. Linx Security preko svojih zaposlenika koji su ujedno i članovi EPA kroz međunarodnu povezanost sa drugim EPA udruženjima organiziraju, kooridiniraju, i/ili pomažu, te razmjenjuju sigurnosne informacije u provedbi sigurnosnih poslova na međunarodnoj, europskoj razini (naprimjer: prihvat i osiguranje stranih VIP osoba prilikom njihova boravka na teritoriju Republike Hrvatske).

Lynx Security zajedno sa svojim pripadnicima posjeduje specifična znanja i specijalizacije te posjeduje međunarodne certifikate, između kojih su:

 • IBA (Ireland): Yacht VIP Security  S2 Safety & Intelligance Institute (USA), www.s2institute.com: Meritime Security Awerness
 • ILETA – International Law Enforcement Training Agency, www.ileta.org: Ariport and Aviation Security
 • IUCC – International Union for Counteraction of Criminality, (Germany) ,www.iucc.eu: Inspector
 • IPS – Institute for Preventive Strategies, www.preventivestrategies.net: Homeland Security – Terrorism Prevention Certificate for Law Enforcement Professionals

Lynx Security zajedno sa svojim pripadnicima putem IBA provodio je VIP osiguranja na međunarodnoj razini uz postignute izvrsne rezultate i ugled u svijetu, i to:

BUSINESS: George SOROS (američki filantrop); Bill GATES (Microsoft); Martin RADVAN (Wrigley); Peter HORNICK (QUANTIUM and ZEBRA Funds); Mirko KOVACH (austrijski poduzetnik); Sergej ČEMEZOV ( ROSOBORON EXPORT) ; Ara ABRAMIAN (ruski poduzetnik) ; Dean ČABRIĆ (AIR ADRIATIC); Michael LEWALDER (President of IUCC) ; Ino MIRKOVIĆ (hrvatski poduzetnik); Peter MARGAN (američki poduzetnik) ;MilutinGETSBY (američki poduzetnik), Peter LÜRSSEN (Lürssen Werft Gmbh&Co.KG);

DUŽNOSNICI: Admiral Godwill Siempre AYEOMBO (Nigeria)

SHOWBUSINESS/SPORT/DOGAĐANJA: hrvatska rock grupa PARNI VALJAK; srpski pjevač Đorđe BALAŠEVIĆ; hrvatska pjevačica Jasna ZLOKIĆ; danska rock grupa – THE HIVES; američka pjevačica PINK; američka pjevačica ANASTASIA; američki pjevač 50 CENT; talijanski pjevač ZUCCHERO; američki pjevač JOE COCKER; hrvatski tenisač Ivan LJUBIČIĆ; hrvatski olimpijac Jakov FAK; Advent Matulji; Ulazak u Schengen – GP Požane;

OBJEKTI/INFRASTRUKTURA: Kamp Mon Perin (nagrada za najbolji hrvatski kamp u 2023.)

LYNX SECURITY d.o.o.
Adresa: Ul. Sportska 1, 52420 Buzet
E-mail: office@lynx-security.hr
Tel: +385 52/665-112
GSM: +385 99/335-1112