27. Zvončarska smotra – Matulji

Matulji – Škapulali smo se dažja, poručili su Nina Dukić Srok i Mario Lipovšek Battifiaca u samoj završnici 27. Zvončarke smotre održane danas u centru Matulja. Iako je najava lošeg vremena zadala dodatne brige organizatorima čiji su pogledi cijelo jutro bili uprti u nebo, manifestacija je uspješno održana.

Kao i svake godine, smotra je započela službenim prijemom za predstavnike zvončarskih skupina održanom u sportskoj dvorani, da bi točno u 12:30 smotru otvorili mališani iz Dječjeg vrtića Matulji. Za njima su duž trase prošle maškarane skupine Vavek parićani i zijat, sost, tancat i pit, dok je službeno otvorenje uslijedilo nakon simboličnog vezivanja facola općinskom načelniku Vedranu Kinkeli od strane predsjednika Pusnog odbora Matulji

Ovogodišnji ‘čuvari općinskog ključa’ Frlanski zvončari otvorili su smotru, da bi nakon njih prodefilirali članovi KUD-a TENA iz Đakova, Munski zvončari, Sovinjski pusti, Ćićski zgončari, Žejanski zvončari, Zametski zvončari, Kukuljanski zvončari, Grobnički dondolaši, Didi s Kamešnice, Halubajski zvončari, Zvončari Vlahov breg – Korensko i Brežanski zvončari koji su zatvorili ovogodišnju smotru. Posljednji po trasi su prošli članovi Pusnog odbora Matulji koji će naredne godine preuzeti ključ od općine.

Druženje po završetku smotre nastavljeno je u šatoru u Amfiteatru uz Koktelse i Trio Asi.

tekst: poduckun.net/fotografije:poduckun.net i lynx.security