MIĆA ZVONČARSKA SMOTRA VA FRLANIJE: MIĆI ZVONČARI POKAZALI DA NI STRAHA ZA UŽANCU

20.siječanj 2024.

Matulji – Mićo mesto zgora Opatije ugostilo je dana miće zvončariće iz svih krajeva naše regije koji su još jedanput dokazali da ni straha za užancu koja se dok je njih i vrednih organizatora ne more zatrt.

Za ovu predivnu smotru zaslužni su Frlanski zvončari koji ove godine imaju ključ od općine Matulji i s ponosom njeguju užancu.

Cijela manifestacija započela je promenadnim nastupom Spinčićeve muzike, nakon koje su prodefilirali mališani uz Dječjeg vrića Matulji.

Pod voditeljskom paskom Brune Frlana i Andreja Spinčića od koji smo saznali da diljem Frlanije vise 24 Pusta, koji su tijekom protekle 24 godine visili na pale va centre Frlanije, a sve je ponovo izradio Valter Berden Brko! Smotra je otvorena s mićim Zvonejskim zvončarićima nakon kojih su redom kola delali i zvonili, Halubajski zvončari, Pusno Društvo Mune, Mučićevi zvončari, Ćićski Zgončari, Brgujski zvončari, zvončari Vlahov Breg-Korensko, Zametski zvončari, a još nam slijede Rukavački zvončari, Kukuljanski zvončari, Brežanski zvončari, Grobnički dondolaši, Žejanski Zvončari i domaćini Frlanski zvončari.

Najmlađi zvončar koji je sudjelovao na smotri je mjesec i pol star Brgujski zvončarić, a pusni judi Frlanije poručuju semi -niš ne bacilajte, ako pasujete ovuda, samo se fermajte…

Za sve one koji ne stignu do Frlanije, prijenos smotre možete pogledati u nastavku…

Izvor: https://poduckun.net/novosti/