FESTIVAL ENCIJAN

„Festival Encijan“ ima za cilj promovirati Ćićariju i sve njezine ljepote s posebnim naglaskom na bogatstvo ćićske bioraznolikosti, budući da ovo područje obiluje ljekovitim, aromatičnim i drugim važnim biljem.

U subotu, 16. prosinca 2023. godine od 10:00 do 18:00 sati u Račjoj Vasi, „Festival Encijan” doživio je svoje četvrto, još kvalitetnije izdanje, ovaj put u zimskom ruhu.

Ovogodišnje izdanje, razlikovalo se od dosadašnjih jer su ove godine mališani uživali u predstavi za djecu, posjetio ih je Djed Mraz i podijelio im poklone, a isti su se, oslikanih lica, zajedno sa svojim obiteljima kreativno izrazili kroz kolaž radionicu i radionicu izrade božićnih ukrasa, sve na temu zime i encijana. Također, posjetitelji su mogli prisustvovati edukativnom predavanju i pokaznoj radionici ljekovitog i aromatičnog bilja; meditirati i stopiti se sa šumom u zimskoj šumskoj kupki; obići sajam domaćih proizvoda i suvenira lokalnih obrtnika, poduzetnika, OPG-ova; uživati u cjelodnevnoj izložbi slika i prigodnoj gastronomskoj ponudi, u duhu zimske festivalske Ćićarije, što se obilježilo i zajedničkim paljenjem prskalica!