Poklon na Učki -15. Učkarski sajam

Učka, 03.09.2023. – Petnaesto izdanje Učkarskog samnja ponovno je privuklo veliki broj posjetitelja na Poklon, na tisuću metara nadmorske visine, kako bi uživali u bogatoj ponudi eno i gastro proizvoda, proizvoda lokalnih OPG-ova, ali i kulturno-turističkoj baštini kraja.

Na ovom najvećem sajamu tradicionalnih proizvoda Istre i Kvarnera preko 50 porizvođača i udruga prezentirali su svoje proizvode, usluge i zanate. Posjetitelji su imali priliku upoznati se s tradicionalnom izradom autohtonih glazbala, kovanjem željeza, izradom drvenih figurica, gljivarstvom, kulturnom baštinom lovranštine, a posebna atrakcija i ove je godine tor s autohtonim životinjama: boškarinom, ovcom pramenkom, tovarima i kravama.

Sajam, koji je potrajao do večernjih sati obuhvaća i izložbeno-prodajni, kulturno-zabavni, ugostiteljski, dječji i edukativni program. Zabavni program predvode legendarni Koktelsi, dok je na terasi Planinskog bara u poslijepodnevnim satima posjetitelje zabavljala grupa Anelidi.

Na štandovima su se mogli pronaći ukusni proizvodi lokalnih OPG-ova, razni mliječni, mesni i suhomesnati proizvodi, med, voće, rakije i likeri, vina, craft pive, čajevi, džemovi, prirodna kozmetika, domaći kolači, čokolade, fritule…

Izvor: fotografije Lynx; tekst:poduckun.net